Vaderdag: Cécémel en chocotwist

Het is vaderdag vandaag. Mocht je het vergeten zijn: in elke bakker, supermarkt en doe-het-zelfzaak word je er wel aan herinnerd. De bakker verkoopt Duvel-, Jupiler- en voetbaltaarten. Schroefboormachines en bosmaaiers gooien ze, tegen grote kortingen, naar je kop. Niet letterlijk. En affiches vol barbecues- nu mét lederen vaderdagschort! En geïntegreerde flessenopener! Woohoo! – en tv’s vullen vitrines. Want welke échte vader/man, wil er nu niet elke dag met ontbloot bovenlijf in een lederen schort aan een gloeiend sissende bbq staan, terwijl hij ad fundum het derde flesje bier binnenklokt? En, potverdekke, vrouw, zet die widescreen ultra-ambient oled tv op de voetbal! En als er niet gespeeld wordt, zet ‘m dan op de koers. Koersen doen ze altijd. En er is altijd wel een zender die die koersen uitzendt. Komaan. De ribbekes zijn bijna klaar. Het zweet drupt van mijn harige oksels. En harige rug.

Well…

Om een vaderdagcadeau te kopen voor mijn exemplaren (mijn eigen vader en de papa van mijn kinderen), loop ik al zeker geen doe-het-zelfzaak binnen. Koop ik geen voetbal- of Jupilertaart. Geen bier. Geen ribbekes. Geen barbecues-met-geïntegreerde-flesopener of tv’s om naar de voetbal te kijken. Buitenspel? Da’s verstoppertje. Of tikkertje. Geen voetbal.

Niks voor hen. In het geval van schroefboormachines of bosmaaiers zelfs levensgevaarlijk. Vooral voor de omgeving. Ach. Ze hebben andere kwaliteiten.

Ze zijn daardoor nochtans niet minder man. Mijn liefje niet minder papa. Mijn meisjes dragen hem op handen. Onze meisjes.

Zoals hij hier nu ligt. Te spelen, op de grond, naast de babygym… meer papa wordt iemand niet. Het geduld dat hij heeft, wanneer het mijne op is… meer man wordt iemand niet.

Zoals we daarnet, op ons terras, een Cécémelkske dronken en een koffiekoek deelden… meer liefde is er niet.

#vaderdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s