Playsuits en muffin tops

Grenzen zijn er om verlegd te worden.

En dus ging ik gisteren de deur uit in een nét iets te strakke jeans en bijhorende – maar in mijn hoofd vakkundig door los bloesje weggewerkte – muffin top.

Uhu. Een muffin top. Iets waarvan iedereen met een beetje smaak of modegevoel zou vinden dat het absoluut niet kan. En waarvan zelfs compleet mode-onbewuste mensen datzelfde denken. Waar mensen over fluisteren, mekaar aanstoten en naar staren.

En toch. Het was ok. Want ik paste in een jeans die ik droeg vòòr ik zwanger werd. Vòòr ik elke dag spuitjes in m’n buik zette en al 8 kilogram bijkwam. Dus, ja. Ik was blij dat ik die broek opnieuw aankon. Ook al was mijn 4-maanden-postnatale bovenlijf daar nog niet helemaal van overtuigd.

Terwijl ik met de kinderwagen richting schoolpoort wandelde, werd ik ingehaald door een mevrouw in een playsuit. Een mevrouw die, volgens dezelfde (zelfverklaarde) fashionista’s die mijn te strakke broek zouden afkeuren, minstens 20 jaar te oud en 20 kilo te dik was voor zo’n kort shortje. En teveel cellulitis had. En haar op haar benen. En rimpels. Ook op haar benen.

Een mevrouw die, wanneer ze zo voorbij een groepje mensen wandelt, de blikken in haar rug voelt priemen. En die vanuit haar ooghoeken ziet hoe opvallend onopvallend ze wordt nagestaard.

Ze bleef een tijdje voor me lopen. En hoewel mijn eerste gedachte er ook eentje was in de stijl van ‘OMG, zo kom je toch niet buiten!’, veranderde die stap na stap eerder en meer in ‘You go, girl!’.

Want ze liep met opgeheven hoofd en zelfverzekerde tred door het dorp. Terwijl ik wat aan m’n bloesje bleef frummelen en me toch wel erg bewust was van die overhangende love handles. Eerlijk? Ik was jaloers op de nonchalance waarmee ze haar billen liet trillen en heupen liet wiebelen. Daar kon ik nog iets van leren.

You rock, sister.

Misschien moeten we die be/veroordelingen wat vaker achterwege laten. Misschien moeten we wat meer muffin top en cellulitebillen het straatbeeld insturen. Onthouden dat er meer normale mensen zijn dan gephotoshopte fotomodellen.

En dat playsuits toch ook met trots gedragen kunnen worden.

Net als muffin top-jeansbroeken.

2 gedachtes over “Playsuits en muffin tops

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s