Serieus?!

Ze zweeft bijna naar beneden. Lijkt vleugeltjes te hebben. En de zon die naar binnen schijnt, geeft haar precies een aureooltje. Ik loop achter haar de trap af. Zie de blonde haartjes dansen in het licht. De kleine handjes tegen de muur. Ruik af en toe een vleugje Mustela.
Damn. Ik ben verslaafd aan Mustela. Gebruik het nog steeds om haar te wassen. En soms ook mezelf. Af en toe koop ik de eau de toilette ervan…Zo’n grote fles, beetje plakkerig, geurwater. Geweldig flashbackmateriaal. Goedkoop trippen. Op de babyperiode. Die al zo lang voorbij is. Maar door zo’n flesje toch weer even terugkomt.

Wanneer ze beneden is, geeft ze de kat een aai. Zachtjes en lief. Samen kruipen ze in de zetel, poes en kind. Bij mekaar. Op mekaar. Afwisselend de ene bovenop de andere. Ze vinden het allebei prima. ’t Zijn dikke vriendjes. Ze genieten ervan. Ik kijk toe. Vertederd. Geniet er ook van. Ga erbij zitten en knuffel mee. Mustela in m’n neus, gespin in m’n oor, twee warme lijfjes tegen het mijne. Het ene al wat hariger dan het andere.

Ik kijk naar haar grijze ogen. Streel haar blonde haar uit haar gezicht. Achter haar oortje. Trek haar pyjama wat naar beneden en dek haar onder met haar roze dekentje. Al meer dan vijf jaar loopt ze hier rond. Ik kan het me niet meer voorstellen hoe het daarvoor was. Echt. Cliché. Zo’n mooi meisje. Lief. Zacht. Kwetsbaar en klein. Doe m’n ogen dicht en droom even weg. Terug naar die eerste weken en maanden. Mijn geweldige kleuter nu. Ze kruipt op m’n schoot. Dicht tegen mama.

Om dan KEIHARD en met veel speeksel aan mijn neus te LIKKEN.
En niet meer bij te komen van het lachen.

’t Is een varken, mijn kind.
Vermomd als schattige kleuter.

 

Graag gelezen en zin in meer?
Klik op de drie streepjes op de startpagina. Mijn wereld gaat voor je open!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s